Booomer

Tijdelijk kunstproject ism met Walter van Broekhuizen,

De openbare ruimte is het sociale cement van de stad. Een ruimte waar mensen elkaar zien, waar toevallige ontmoetingen plaatsvinden. Waar mensen verblijven als ze niet thuis zijn. Speelplaatsen in de openbare ruimte zijn vooral bedoeld voor kinderen. Er wordt gespeeld en het is een ontmoetingsplaats. Kinderen oefenen hun lichaam en leggen contact met anderen. Dat is belangrijk voor kinderen, maar ook voor ouderen. Waarom zijn er alleen speeltuinen voor kinderen en niet voor de vergrijzende bevolking? Ook voor senioren is er behoefte aan actieve buitenplekken. De Booomers zijn voor iedereen, maar ze zijn in eerste instantie gemaakt om senioren te stimuleren actief samen te bewegen.

lees meer

Booomer is een zelfgeïnitieerd project dat met subsidie van de gemeente Amsterdam tot stand gekomen is. De Booomers zijn er in 3 varianten waarmee verschillend oefeningen, alleen of samen, gedaan kunnen worden. De Booomers geven een positieve impuls aan een plek en maken dat je de plek en elkaar met andere ogen gaat bekijken.

Certificering: goedgekeurd door het Nederlandse certificatie-instituut volgens de Europese normen productwet voor speelapparaten EN 1176-1: 2008, EN 1176-5: 2008, EN 1176-6: 2008, EN 1176-7: 2008 en EN 1177: 2008.

Opdrachtgever
Privé initiatief
Productie
Walter van Broekhuizen
De Loor BV
Het Plot
Subsidie
Subsidie for tijdelijke kunstprojecten Stadsdeel Zuid, Amsterdam
Technisch advies
Ewian Vos
Fotografie
Walter van Broekhuizen
Arjan de Leeuw
Mike Korth
Gus Tielens
ga naar boven